Als schoonheid die je ziel raakt


Land van Engelingen verbindt je met de oorsprong van alles dat leeft en dat je de rijkdom en reikwijdte daarvan kan herkennen. Wij geloven dat we een onderdeel zijn van de natuur, we zijn ervan gemaakt en we komen eruit voort. En alles is met elkaar verbonden. Dit is een holistisch perspectief en als je daar ook naar gaat handelen, verandert alles. Want dat betekent dat zorgen voor een ander of zorgen voor de natuur automatisch zorgen voor jezelf betekent en vice versa. Deze wijsheid van Moeder Aarde is onze grondwet in Land van Engelingen.

Natuurlijke waterzuivering

De oppervlakte van Moeder Aarde bestaat het meest uit water en het is ook de enige planeet die we kennen waar leven mogelijk is. Dat maakt de Aarde zeer bijzonder. In Land van Engelingen gebruiken we enkel biologisch afbreekbare reinigings- en verzorgingsproducten. Het huishoudelijk afvalwater afkomstig van onze badkamers, toiletten, vaatwas- en wasmachines wordt door een natuurlijke plantenfilter gezuiverd en stroomt  rechtstreeks terug in het riviertje de Herk.

Voor elke boeking, planten we je eigen boom

In 2020 hebben we ism Natuurpunt Borgloon al 2 bossen met 1.000 bomen in Land van Engelingen aangeplant. In 2021 planten wij voor elke boeking ook voor jou je eigen boom. Zo zorg ook jij voor onze planeet en kan je ook blijven genieten van onze mooie natuur. Benieuwd naar onze plannen in 2022? Laat van je horen en we reageren meteen.

Heerlijk eten uit eigen tuin, zo op je bord!

Je kan bij ons je familieweekend organiseren en met 5 gezinnen overnachten in 5 aparte woningen,  je fietsvakantie met zijn tweetjes inclusief elektrische fietsen reserveren of een retreat boeken altijd met mogelijkheid tot biologische, glutenvrije, lactosevrije, vegetarische of veganistische catering.

Groene energie

In Land van Engelingen draait alles om leven volgens het ritme van de natuur en genieten van een tuin vol leven. Maar ook over bewustmaking van duurzame energie. Onze groene energie wordt opgewekt via thermische zonnepanelen en door productie van eigen (fruit)hout.