Tijd voor bezinning

In 2009 vertrok Freddy te voet vanuit Limburg met de ezel Gabriëla naar Santiago de Compostela in Spanje. Zijn trouwe metgezel is er nog steeds en ze is ondertussen moeder van Izzie en Klara. Samen met de andere ezels Carotte, Mishe, Fé, Nelson, Shiva, Mathilde, Edwin en Elio zijn het onze vaste inwoners van Land van Engelingen.

Poitou en Pyreneeën

Wij hebben 2 verschillende rassen, nl. Poitou ezels en Pyreneese ezels. Pyreneese ezels hebben een elegante en lichte bouw en ze zijn ontzettend snel en sterk. Hun vacht is kortharig en grijs lichtbruin gekleurd.

Een echte Poitou heeft een roodbruine vacht met grijs rond de mond, neus en ogen; met een hoofd zo groot als een paard, lange oren, rechte en lange rug, een rond lijf en sterke benen. De Poitou-ezel staat om zijn vervilte ‘dreadlocks’ bekend. Poitou ezels hebben een zacht en rustig karakter.

Herladen en genieten

De tuinen in Land van Engelingen zijn volledig omringd door meidoornhagen, fruitboomgaarden en rozen. Met oog voor detail vind je overal een romantisch terrasje, soms goed verstopt aan het water, in de moestuin of in de kruidentuin, of onder de bomen.

Het ganse jaar door is de tuin een streling voor het oog: van boerenjasmijn en bloesems in het voorjaar tot weelderige frambozenstruiken en geurrozen in het najaar.

Een rijke geschiedenis

Alles begon met een watermolen. De oudste vermelding die we kunnen terugvinden in de archieven tot nu toe, dateert van 1338.

Het gehele gehucht Engelingen heeft doorheen de tijd als bebouwing alleen de molen omvat .

Op verschillende kaarten van de 17de en 18de eeuw zien we de gebouwen en naam doorheen de tijd evolueren. Van kleine molen tot meerdere gebouwen en van Eigelingen naar Ingelingen tot Engelingen.

Het huidige molenhuis met molenaarswoning en omliggende schuren dateert van 1856.
De molen met onderslagrad is er niet meer, maar het molenhuis vlak naast rivier de Herk staat er nog steeds.

In 2011 kocht Freddy de molen. Na een grondige renovatie van alle gebouwen op het domein besloot hij samen met Lieve het niet meer Engelingenmolen te noemen vermits er geen molen meer was, maar Land van Engelingen.

Samen genieten

Momenteel hebben Lieve en Freddy Land van Engelingen ingericht als een oase van rust met verschillende vakantiewoningen en mogelijkheden tot workshops en volledige retreats.

De voormalige watermolen telt 4 vakantiewoningen: het voorhuis, het bovenhuis, het tussenhuis en het molenhuis zelf.
Verscholen tussen de bomen vind je het buitenhuis. Een prachtige vrijstaande vakantiewoning.
De schuur werd ingericht als polyvalente ruimte die dienst doet als ontmoetingsruimte waar men kan deelnemen aan workshops.

In de tuin bevinden zich de 2 serres. De serre bij de moestuin doet dienst als actieve tuinbouw serre boordevol heerlijk groenten en fruit. De grote serre wordt gebruikt als een tweede polyvalente ruimte waar het heerlijk vertoeven is met een 360 graden zicht op de prachtige natuurlijke omgeving van Land van Engelingen.

Een groene oase

Diep verscholen in de vallei van de Herk, ligt Land van Engelingen. Een groene oase van 7 hectare waar de natuur dagelijks permanent een verrassend spektakel biedt:  je kan er water- en trekvogels observeren, deelnemen aan een dauwwandeling doorheen het aangrenzend natuurgebied, kruiden plukken of gewoon genieten op een bank van stilte en rust. Waar je ook kijkt, in Land van Engelingen is de natuur altijd en overal prominent aanwezig.

Ervaar Land van Engelingen

reserveren

Onze Retreats

Kom en geniet van een moment om nooit meer te vergeten