Bekijk onze retreats

Een one-day retreat, een weekend retreat of een meerdaagse retreat of volledige week van bewustwording, in een prachtige idyllische setting.

Inspirerende Bewustwording

Tijdens dit weekend ben je op een inspirerende manier bezig met bewustwording. Op het programma staan verschillende en toegankelijke meditaties en diverse andere laagdrempelige activiteiten om het weekend mindful te beleven.

Maar ook: gezond en puur eten, bij het kampvuur zitten, door de natuur wandelen en goede gesprekken voeren. Of juist stilte als je daar even aan toe bent. Ontspanning en herbronning dus!

Beginner of gevorderde?

Of je nu een beginner bent op het gebied van meditatie of niet, dat maakt allemaal niets uit. Het gaat erom dat je je kunt laten meevoeren om te kijken hoe het van binnen met je gaat. Dat je met een opgeruimd hoofd en wellicht nieuwe inzichten zondagmiddag weer naar huis rijdt.

Eerlijk en echt eten

Tijdens het weekend bereiden we eerlijk en echt eten. Zoveel mogelijk biologisch en lokaal uit onze directe omgeving, soms zelfs uit eigen tuin & boomgaard! Door bewust en gevarieerd te eten, voel je je immers fitter. En natuurlijk kan dat samengaan met een goed glas wijn en een lekker stuk taart. Het is jouw weekend!

Mindfulness

Herken je dat? Je bril lag voor je neus, plots is hij weg en je hebt geen idee waar je bril gebleven is. Of je zit tijdens een werkdag in een vergadering en plots kom je erachter dat je niets hebt gehoord.

Het is goed mogelijk dat je je bril gewoon ergens anders hebt neergelegd maar dat je ondertussen zo diep in gedachte verzonken was dat je het niet hebt gemerkt, net zoals tijdens die vergadering.

Gedachten die gaan over gisteren, morgen, straks. Je gedachten gaan overal naar toe behalve ‘in het huidige moment’. In het hier & nu. En zo verliezen we veel mooie momenten doordat we ons laten meeslepen in de trein van gedachten waardoor we vaak piekeren en veel stress ontstaat.

Mindfulness en meditatie leert je bewust te zijn in het huidige moment.

‘Met aandacht doen wat je doet, waar je mee bezig bent’, is een eenvoudige uitleg van Mindfulness. En zo leer je bewuster in het leven te staan en kun je inzien dat het gepieker, malende gedachten en het oordelen niets meer met de werkelijkheid te maken heeft en een flinke berg stress veroorzaakt.

Hoe? Door middel van verschillende vormen meditatie en wat kleine oefeningen.

Duurzame accommodatie

Land van Engelingen straalt warmte uit, intimiteit en is zeer comfortabel, je voelt je er meteen thuis.

De gerenoveerde watermolen staat op een landgoed van 7 hectare en is omringd door natuur en weilanden. Een privébos, een boomgaard met vers fruit, een kampvuurplaats, een weide waar ezels rondlopen en een grote tuin waar je met mooi weer kunt genieten van een frisse duik in de ecologische zwemvijver.

We zorgen ervoor dat je voldoende privacy en comfort hebt, ook buiten, mocht je daar behoefte aan hebben.

Programma

Programma

Het programma is helder en overzichtelijk. We houden zeker ook rekening met voldoende vrije tijd en ruimte voor jezelf.

De beleving duurt van vrijdag ± 17 uur tot zondagmiddag na de lunch. Alle dagen zijn dusdanig ingedeeld dat er een mooie balans is tussen meditaties, maaltijden en voldoende vrije tijd waarin je precies kunt doen waar jij zin in hebt.

Vrijdag staat er bij aankomst een mooi gedekte tafel voor je klaar. We genieten van het heerlijke eten, terwijl we elkaar leren kennen.

De rest van de avond vloeit over in de opbouw naar de rest van het weekend. Deze bestaat uit meditatiesessies, formele en informele mindfulness oefeningen, met elkaar ontbijten-lunchen-dineren, je eigen vrije tijd en vooral “mindful zijn”.


Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf! Maar ook voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en voor de natuur.

Op deze prachtige locatie kun je genieten van (massage)behandelingen, sauna, hot tub, ecologische zwemvijver en van gewoon niets doen in de tuin of op het terras.