Bouwen aan een droom

In 2011 legt Freddy Bels de kiem voor Land van Engelingen. Een voormalige watermolen genoemd ‘Engelingenmolen’ gelegen in de groene vallei van de Herk.

Het gehucht Engelingen, 7 hectare grond en en een goeie dosis pit: die drie ingrediënten liggen aan de basis van een duurzaam project op de Haspengouwse bodem.

Freddy krijgt al gauw de smaak van duurzaam renoveren te pakken en legt zich verder toe op zijn passie. “Een project moet rijpen zoals een goede wijn”, aldus de molenaar, en zo wordt zijn pionierswerk zijn levenswerk. 

Freddy heeft ondertussen de passie van Land van Engelingen doorgegeven aan zijn vrouw Lieve. Samen schrijft ze  al jaren mee aan dat authentiek verhaal en bouwen ze nu met hart en ziel samen verder aan hun droom in Land van Engelingen.

Innerlijke rust in de natuur

Wij willen de mensen in Land van Engelingen vrijheid geven om te herbronnen en om innerlijke rust te ervaren.

Freddy en Lieve kijken naar een duurzame toekomst waar mens en natuur in balans zijn. Een land waar vrijheid en creativiteit vaste waarden zijn.

Vandaag streven wij bij Land van Engelingen om onze visie in de kwaliteit van gastvrijheid uit te stralen. Dagelijks bundelen wij onze krachten om je te laten genieten van een moestuin in overvloed, de ezels, de rust, de stilte en de natuur.

Tegelijkertijd speelt Land van Engelingen graag haar ligging in Haspengouw uit, naast de natuur en de gastvrijheid is ook ons unieke karakter als stilteplek een troef. 

De liefde voor de natuur inspireert ons niet alleen, ze drijft ons dagelijks, van stiltewandelingen of van biologische groenten kweken tot het bottelen van appelsap en perenchampagne.

Jouw genot in Land van Engelingen maakt het voor ons helemaal compleet.