Embodied learning retreat

Een week van bewegen door bewustwording,
in een prachtige idyllische setting.

reserveer nu

Inspirerende Bewustwording

Tijdens deze week ben je op een inspirerende manier bezig met bewegen en bewustwording. Op het programma staan verschillende lichaamsoefeningen om op jouw manier en ritme soepeler te leren bewegen en wandelingen in de natuur om helemaal tot rust te komen.

Maar ook: biologisch en plantaardig eten, bij het kampvuur zitten en goede gesprekken voeren. Of juist stilte als je daar even aan toe bent. Ontspanning en herbronning dus!

Beginner of gevorderde?

Of je nu een beginner bent of niet, dat maakt allemaal niets uit. Het gaat erom dat je de intentie hebt om te voelen wat bewust bewegen met je lichaam met je doet en te leren observeren hoe het van binnen met je gaat.

Biologisch en plantaardig eten

Tijdens het weekend eten we biologisch en plantaardig eten direct uit eigen tuin & boomgaard. Door bewust veel groenten en fruit te eten, krijg je zeer veel energie.

Mindfulness

Herken je dat? Je bril lag voor je neus, plots is hij weg en je hebt geen idee waar je bril gebleven is. Of je zit tijdens een werkdag in een vergadering en plots kom je erachter dat je niets hebt gehoord.

Het is goed mogelijk dat je je bril gewoon ergens anders hebt neergelegd maar dat je ondertussen zo diep in gedachte verzonken was dat je het niet hebt gemerkt, net zoals tijdens die vergadering.

Gedachten die gaan over gisteren, morgen, straks. Je gedachten gaan overal naar toe behalve ‘in het huidige moment’. In het hier & nu. En zo verliezen we veel mooie momenten doordat we ons laten meeslepen in de trein van gedachten waardoor we vaak piekeren en veel stress ontstaat.

Mindfulness en meditatie leert je bewust te zijn in het huidige moment.

‘Met aandacht doen wat je doet, waar je mee bezig bent’, is een eenvoudige uitleg van Mindfulness. En zo leer je bewuster in het leven te staan en kun je inzien dat het gepieker, malende gedachten en het oordelen niets meer met de werkelijkheid te maken heeft en een flinke berg stress veroorzaakt.

Hoe? Door middel van verschillende vormen meditatie en wat kleine oefeningen.

Duurzame accommodatie

Land van Engelingen straalt warmte uit, intimiteit en is zeer comfortabel, je voelt je er meteen thuis.

De gerenoveerde watermolen staat op een landgoed van 7 hectare en is omringd door natuur en weilanden. Een privébos, een boomgaard met vers fruit, een kampvuurplaats, een weide waar ezels rondlopen en een grote tuin waar je met mooi weer kunt genieten van een frisse duik in de ecologische zwemvijver.

We zorgen ervoor dat je voldoende privacy en comfort hebt, ook buiten, mocht je daar behoefte aan hebben.

Programma

Programma

Het programma is helder en overzichtelijk. We houden zeker ook rekening met voldoende vrije tijd en ruimte voor jezelf.

De beleving duurt van vrijdag ± 17 uur tot zondagmiddag na de lunch. Alle dagen zijn dusdanig ingedeeld dat er een mooie balans is tussen meditaties, maaltijden en voldoende vrije tijd waarin je precies kunt doen waar jij zin in hebt.

Vrijdag staat er bij aankomst een mooi gedekte tafel voor je klaar. We genieten van het heerlijke eten, terwijl we elkaar leren kennen.

De rest van de avond vloeit over in de opbouw naar de rest van het weekend. Deze bestaat uit meditatiesessies, formele en informele mindfulness oefeningen, met elkaar ontbijten-lunchen-dineren, je eigen vrije tijd en vooral “mindful zijn”.


Vrijdag

 • 17.00u aankomst en onthaal
 • 18.00u opening
 • 18.30u les - 75 min
 • 20.00u diner
 • 21.00u les - 60 min
 • 22.00u vrije tijd

Zaterdag

 • 08.00u open les - 60 min
 • 09.00u ontbijt
 • 10.30u les - 120 min
 • 13.00u lunch
 • 14.00u vrije tijd. Optioneel: Ezelwandeling
 • 16.00u les - 120 min
 • 18.30u diner
 • 20.00u les - 90 min
 • 21.30u vrije tijd, kampvuur

Zondag

 • 07.00u dauwwandeling
 • 08.00u open les - 60 min
 • 09.00u ontbijt
 • 10.30u open vegetarisch kookworkshop - 120 min
 • 13.00u lunch
 • 14.00u les - 120 min
 • 16.00u afsluiting

Als je geen zin hebt in een les of iets anders, dat kan. Ons retraite-motto is: ‘(bijna) Alles mag, niets moet.’
*Het exacte programma wordt bij aanvang bekend gemaakt.

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf! Maar ook voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en voor de natuur.

Op deze prachtige locatie kun je genieten van (massage)behandelingen, sauna, hot tub, ecologische zwemvijver en van gewoon niets doen in de tuin of op het terras.

Prijs all-in beleving

385 - 445 euro pp
afhankelijk van het type huis

Volpension met vegetarische & biologische keuken, thee, koffie, water, fruit en tussendoortjes. Bedlinnen en handdoeken, gebruik van sauna, ecologische zwemvijver en hot tub.

Exclusief vervoer van en naar Land van Engelingen en extra bij te boeken massages.

Praktisch

Vul hieronder het formulier in en verstuur. Je ontvangt direct je een automatische aanmeldingsbevestiging en binnen 2/3 dagen een bevestiging met factuur. Check je spam-mail als je na 3 dagen niets hebt ontvangen. Na betaling van je factuur of  voorschot van €100 pp is je boeking rond. Het resterend bedrag verwachten we ten laatste twee weken voor aanvang.

Het weekend gaat door bij deelname van 6 personen. Wij informeren je per email zodra het zeker is dat de retreat kan doorgaan, uiterlijk twee weken voor aanvang. Bij annulering door ons krijg je  het voorschot onmiddellijk terug gestort.

2 weken voor aanvang krijg je een korte intakevragenlijst toegestuurd. Naar aanleiding van jouw antwoorden kunnen de trainers telefonisch contact met je opnemen voor eventuele nadere toelichting. Mocht je zelf van tevoren graag even contact willen dan kun je dat op de intakevragenlijst aangeven. ​

Voor partners of reisgenoten die het programma tijdens het retreat niet volgen,  geldt korting. Ze zijn wel welkom tijdens de wandelingen en open lessen.

Korting relaxatie arrangement: – € 50 (weekend), – € 60 (lang weekend) en – € 70 (midweek).

Wist je dat veel werkgevers tegenwoordig graag willen bijdragen aan de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van hun werknemers? Informeer bij jouw werkgever naar eventuele mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de kosten.

Voor zakelijke boekingen geldt er een toeslag van € 100. Je krijgt een volledig gespecificeerde factuur met BTW die wordt geadresseerd aan je zakelijk adres.

Boek hier je retreat

  Welk weekend kom je?

  Aantal personen totaal

  Hoeveel personen nemen niet deelnemen aan de retreat? (genieten van een korting, zie uitleg 'relaxatie arrangement' onder 'praktisch' hierboven)

  Contactpersoon

  Facturatiegegevens

  Wil je ons nog iets vragen/vertellen?